HUS:n alueella toiminnan harjoittamista koskeviin rajoituksiin muutoksia
Julkaistu: 31.01.2022 19.41

HUS:n alueella toiminnan harjoittamista koskeviin rajoituksiin muutoksia

Aluehallintovirasto kumoaa 21.1.2022 antamansa tartuntatautilain 58 g §:n mukaisen määräyksen (ESAVI/2066/2022) koskien tartuntatautilain 58 g §:n 4 momentissa tarkoitettujen yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen asiakas-, osallistuja- ja odotustilojen sulkua ajalta 1.2.2022-7.2.2022.

Tämä tarkoittaa sitä, että voimassa ollut päätös, jolla on määrätty tiettyjä liikunta-, harrastus- ja virkistystiloja suljettavaksi, kumotaan kokonaisuudessaan ja täten harjoitteleminen ja pelaaminen käynnistyy huomisesta alkaen myös 2002- syntyneillä ja vanhemmilla.

Tapahtumassa (harjoitukset ja ottelut) on noudatettava henkilömäärästä riippumatta turvavälejä ja kaikkia hygienia ohjeita. Tämä tarkoittaa, että pukukopissa saa olla enintään niin monta henkilöä, että mahdollisuus etäisyyksiin säilyvät, harjoituksissa ryhmät eivät sekoitu, suosittelemme harjoitusryhmän jakamista pienryhmiin jäällä (ryhmiä voi olla useita) ja ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti. Tämä koskee kaikkia sarjoja ja ikäluokkia pl. ammattiurheilu (AVIn määritelmän mukaisesti Naisten Liiga, Miesten Mestis, Naisten Mestis ).

Yleisörajoitukset

  • katsojia otteluihin saa ottaa enintään 50, eikä siitä voi poiketa koronapassilla 15.2. saakka.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan kuitenkin järjestää sisätiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä ja joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Tässä päätöksessä määritellyllä istumapaikalla tarkoitetaan nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa.

  • mikäli katsojamäärää ei pystytä valvomaan, niin otteluihinne ei päästetä katsojia