Jäähalliharjoittelun ohjeet 1.2. alkaen
Julkaistu: 01.02.2021 00.00

Jäähalliharjoittelun ohjeet 1.2. alkaen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi keskiviikon 27.1. kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoimintaan kohdistuneita rajoituksia höllennetään helmikuun alusta maanantaista 1.2. alkaen.

Vantaan kaupunki täsmensi linjauksia seuroille torstaina 28.1. infotilaisuudella

Jääkiekkoliitto teki linjauksensa eteläisen alueen seuroille perjantaina 29.1., SJL:n linjaukset ovat selkeästi viranomaisten linjauksia spesifimpiä ja tiukempia, jäällä voi toimia yhtä aikaa kaksi 12 henkilön ryhmää. Kiekko-Vantaa toimii alla olevien ohjeiden mukaan.

 • joukkueet kokoontuvat pienryhmissä hallin läheisyyteen 15min. ennen oman jäävuoron alkua ja siirtyvät siitä erillisiin pukukoppeihin aikaisintaan 10min. ennen vuoron alkua valmentajan johdolla. Vuoron päätyttyä ryhmät siirtyvät välittömästi pukukoppiin ja poistuvat hallinsisätiloista 10min. vuoron päätyttyä.
 • halliin pääsevät sisään vain joukkueen pelaajat, valmentajat, huoltajat sekä jojot. En erittäin tärkeää, että halliin sisälle ei tule yksikään ulkopuolinen tai sinne kuulumaton henkilö.
 • seuran työntekijöillä ja joukkueiden toimihenkilöillä on velvollisuus poistaa piittaamattomuutta osoittava perhe tapahtumasta. Esimerkki: vanhempi nähdään seuraamassa harjoituksia hallin sisällä, sekä pelaaja että vanhempi poistetaan joukkueen tapahtumasta.
 • mikäli pelaaja saapuu hallille ennen oman ryhmänsä kokoontumista, EI pelaaja voi itsenäisesti mennä halliin sisälle.
 • sama koskee myöhästymisiä, mikäli pelaaja saapuu merkittävästi myöhässä kokoontumiseen ei ryhmä odota, eikä ketään voida hakea erikseen halliin sisälle.
 • omatoiminen sisäänmeno halliin on kielletty!

Tärkein kaikista: Vain terveenä hallille!!! Seuran työntekijöillä ja joukkueiden toimihenkilöillä on velvollisuus poistaa henkilö, jolla on oireita.

Jäähallien käytännöt:

Trio Areena: Sisään mennään sivuovesta (Urheilutalon puoleinen sivu), siirtyminen suoraan pukukoppiin ja sieltä vaihtoaitioon, kun edellinen ryhmä on kokonaisuudessaan siirtynyt omaan koppiin. Poistuminen tapahtuu pääovien kautta ja kopista siirrytään sinne, kun seuraava ryhmä on siirtynyt vaihtoaition/jäänpuolelle. Tällä pyritään välttämään ryhmien kohtaaminen pukukoppikäytävällä!

Tikkurila harkkahalli: Sisään sivuovesta (roskakatoksen viereinen ovi, ns. valkkukoppiovi). Siirtyminen halliin sisälle, kun edellinen ryhmä poistuu pukukoppiin. Luistimet laitetaan vaihtoaitiossa jääkoneen ollessa kaukalossa. Mikäli on tarve pukukopille esim. maalivahdit, siirtyvät nämä henkilöt sivuovesta suoraan pukukoppiin edellisen ryhmän ollessa jäällä. Poistuminen tapahtuu pukukoppien kautta ja pääovea käyttäen.

Myyrmäki 1 Sisään mennään tavalliseen tapaan pääsisäänkäynnin kautta ja poistutaan ns. yläjääkoppien välissä olevasta ovesta.

Myyrmäki 2: Kokoontumispaikalta siirtyminen suoraan pukukoppiin 10min. ennen oman vuoron alkua ja kopista siirtyminen vaihtoaitioon. Poistuminen päinvastaisesti, pukukopin kautta suoraan ulos.

Hyrylä2: Kokoontuminen hallin läheisyyteen 15 min. ennen vuoron alkua pienryhmittäin. Siirtyminen suoraan pukukoppiin. Jäälle tuleva ryhmä odottaa mailakoppien luona, kunnes jää on kokonaisuudessa hoidettu. Jäälle mennään vaihtoaitiosta ja poistutaan pukukoppipäädyn luukusta. Hyrylä kuuluu eri sairaanhoidon piiriin, joten tässä tulee huomioida erilainen ryhmäkoko (1aikuinen+10 lasta)

Huomioita!

Kun käytätte pukukoppeja, on ehdottoman tärkeää, että silloinkaan eri ryhmät eivät mene sekaisin. Esim. ryhmä A maalivahti ei voi olla ryhmä B maalivahdin kanssa samassa pukukopissa. Sama koskee valmentajia ja muita joukkueenjäseniä.

Pitäkää myös huoli, että pienryhmät eivät kohtaa toisiaan vaihtoaitioon mennessä tai sieltä poistuessa

Itse jääharjoituksessa ryhmät pysyvät koko ajan omilla kenttäpuoliskoilla. Harjoittelu jäällä on normaalia. Jääharjoittelussa pelaaminen on sallittua.

Kiekko-Vantaa Itä & Juniorit ry edellyttävät maskin käyttöä kaikilta aikuisilta, sekä U12 joukkueelta ja siitä vanhemmilta pelaajilta. Suosittelemme kuitenkin maskin käyttöä jokaiselle, joka tulee halliin sisälle.

Mikäli joukkueen pelaajamäärä on niin iso, että joudutte tekemään parittoman määrän pienryhmiä. Tulee joukkueen valmentajien ja joukkueenjohtajien tehdä tasapuolinen kierto, jossa yksi harjoitusryhmä pitää oman harjoituksen ulkojäällä. Tai voitte tehdä suurempia ryhmiä (huom! pitää olla vakituisia). Esim. 47 pelaajaa, 4 ryhmää (11pelaajaa, 12pelaajaa, 12pelaajaa, 12pelaajaa). Tässä tapauksessa 3:ssa ryhmässä on siis 1 kotiin jäävä varapelaajaa. Kuitenkaan ryhmään ei voi lisätä varapelaajaa muusta ryhmästä, mikäli joku joutuu jäämään pois.

On toimihenkilöiden vastuulla, että meillä on suoraa faktaa kaikista harjoituksissa olevista. Ennakkoilmoittautuminen on tärkeää! Jopoxin ennakkoilmoitukset kuntoon ja, mikäli pelaaja X ei ole ennakkoilmoittautunut ei hän voi osallistua harjoitustoimintaan.

SJL:n ohjeistus ei koske taitoluistelua ja meidän kanssamme samoja halleja käyttävät myös TTK & EVT. Tästä syystä halleilla saattaa näkyä aikuisia, koska heillä on meidän kanssamme erilaiset ohjeistukset lajiliitoista. Emme voi siis puuttua tähän asiaan ja heillä on oikeus olla hallilla. Tämä tiedoksi väärinkäsityksien välttämiseksi. Me jääkiekkoseurat noudatamme Vantaan kaupungin ja SJL:n ohjeistuksia.

Joukkueen huoltajille tiedoksi. Huoltajat voivat mennä huoltokoppiin Trio Areenalla ja harkkahallissa 30min ennen oman vuoron alkua ja suorittaa teroituksen siellä.

Muistattehan vielä yleiset ohjeet!

 • 1.Vain terveenä hallille!
 • 2.Vältetään lähikontaktia.
 • 3.Pestään käsiä/käsidesin käyttö
 • 4.Kasvomaskin käyttö.
 • 5.Joukkueen ulkopuolisilla ei asiaa halliin.
 • 6.Varusteet päälle jo kotona.

On todella upeata, että pääsemme takaisin jäähalleihin! Hieno tilaisuus tuo kuitenkin suuren vastuun. Nämä toimenpiteet tulevat tuottamaan hankaluuksia ja siksi tarvitsemme sitä suurta Lohiperheen yhteisöllisyyttä, jotta saamme kaikki toimimaan ja pääsemme taas liikuttamaan lapsia rakkaaseen harrastukseen. Innostus ja innostaminen nousevat nyt suureen rooliin ja tässä me aikuiset olemme tärkeässä asemassa. Yhdessä noudattaen rajoituksia ja ohjeita pääsemme toistaiseksi toimintaan kiinni. Emme tiedä koska hallitus tiukentaa uudestaan rajoituksia, joten nautitaan tästä hienosta mahdollisuudesta joka hetki ja näytetään oma vastuullinen toimintamme.

Kiekko-Vantaa Idän seuratoiminnot (luistelukoulu, leijonakiekkokoulu & Lohi-Hoki) ohjeistetaan erikseen tämän viikon aikana.