Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat kasvomaskia kaupungin palveluissa
Julkaistu: 29.09.2020 00.00

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat kasvomaskia kaupungin palveluissa

Kaupungin palvelujen asiakkaat ja opiskelijat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Vähävaraiset voivat hakea ilmaisia maskeja kaupunkien maskijakelupisteistä.

- Toivomme, että ihmiset ottavat laajentuneen maskisuosituksen pääkaupunkiseudulla vakavasti ja noudattavat sitä, ellei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Näin saatamme säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja koulujen etäopetuksen, käyttöönotolta, toteavat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Palveluissa huolehditaan asiakasturvallisuudesta monin toimin. Toimintaa on mukautettu niin, että lähikontakteja vähennetään esimerkiksi tilajärjestelyillä, suojaplekseillä, ryhmiä pienentämällä tai itsepalvelua lisäämällä. Palveluissa myös muistutetaan asiakkaita THL:n korona-ajan ohjeista.

Maskien laaja käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) laajennettu kasvomaskisuositus on voimassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella, jossa koronavirus on kiihtymisvaiheessa. Lisätietoja tilanteista, joissa maskin käyttöä suositellaan, on saatavilla THL:n sivustolta.

Katso Näin käytät kasvomaskia oikein -video

Julkaistu: 29.9.2020

Lähde: https://www.vantaa.fi/uutisia/korona/101/1/153146